PTC-Investigation – upozorenje

PTC-Investigation je nedavno promenio vlasnika i ponovo je online, sa tom razlikom što sadržaj nema nikakve veze sa prethodnim vlasnikom. Logo i sadržaj se koriste bez dozvole vlasnika.

Najpoznatiji blog koji se bavio monitoringom PTC sajtova je krajem decembra najavio da zbog jos jednog hakerskog napada prestaje sa radom. I jedno vreme je na ptc-investigation.com stajala samo oproštajna poruka starog vlasnika, gde on objašnjava da nema više živaca da sastavlja sajt ponovo, i da mu je preveliki stres da razmišlja kad i kako će novi napad da se desi. Da njegov hosting provajder nema u ponudi dedicated servere i da napad na njegov blog ugrožava ne samo njega nego ceo sistem, i da ako ga ne sruše hakeri, sam provajder će mu uskratiti gostoprimstvo.

Ostaje nejasno dali su ovi razlozi dovoljni da bi neko samo tek tako ugasio sajt koji sam od sebe nosi ogroman trafik, drugim rečima novac. Moglo je po forumima da se nadje gde se on žali da je pod razno raznim pritiscima sa svih strana. O kakvom je pritisku sad reč, radoznali mogu da pogađaju.

Samo da podsetimo, PTC-Investigation je postao popularan prvenstveno zbog realnog izveštavanja i realnih opisa sajtova, upozoravajući ljude na scam.

Postojale su kategorije: Elite, Legit, OnGoing i NOT Recommended u koje su sajtovi bili svrstavani. I to je radjeno prilično tačno. Bilo je potrebno najmanje 6 meseci da sajt pređe iz ongoing u legit listu.

ptc-investigation

Ko sad stoji iza ptc-investigation.com domena?

ptc-investigation1

 

ptc-investigation2

 

Zaključak:

Kad nije sigurno dali se radi o ubistvu ili samoubstvu, obično se gleda ko je najviše profitirao novonastalom situacijom. U ovom slučaju vodi Probux koji se misteriozno sa non-recommended liste preselio na elite listu.

Stari PTC-Investigation možete da pronadjete ovde:

https://www.facebook.com/PTCInvestigation

Share Button

Tags:

No comments yet.

Leave a Reply